čtvrtek 19. července 2012

Make-Up --> 2. Večerní líčení

Jak jsem slíbila, pokračuji v článcích o Make-Upu.:) Na řadě je Večerní líčení.
Večerní líčení není jen tak, je na příležitosti důležitých večírků, diskoték a klubů,ve světlejších barvách se dá použít i na svatbu:) Vypadá velmi pěkně ale má i svá -...

Taková ta menší varování:
1. Pod večerním osvícením, například v klubech či diskotékách, vypadá Make-Up úplně jinak než na denním světle a špatně nanesený Make-Up dokáže někdy napáchat více škody než užitku.
2. Je velmi pracný a není to žádná sranda .. Jak samotné nanášení tak i odličování.
3. Za třetí si vyberte vhodný oděv, podle něho poté budete upravovat Make-Up.
4. A konečně za čtvrté není vhodné kombinovat nápadné zvýraznění úst i očí. Většinou je tedy nejlepší výraznější líčení očí a průhledný či jemně zbarvený lesk na rty. 

A teď to hlavní  POSTUP:
<3 Připravte očnímu Make-Upu pořádný podklad. Základem je dokonale vyčištěná pleť. Pokud vás trápí výraznější kruhy pod očima nebo namodralé skvrnky v očních partiích, nebojte se sáhnout po trošce tónovacího krému či Make-Upu v barvě pokožky. Dávejte však pozor na to, že špatně nanesený make-up bude pod světlem velmi nápadný, pokuste se tedy počínat si co nejopatrněji. Pro zakrytí kruhů pod očima stačí tři „puntíky“ krému pod každého oko. Krém jemné roztírejte od vnitřního koutku k vnějšímu. 

<3 Na horní víčko aplikujte podkladovou bázi. Nejjednodušší je použít zakoupenou, avšak klidně postačí obyčejná slabá vrstvička jakéhokoli pleťového krému, kterou jemně poprášíte pudrem. Podklad je důležitý pro to, aby oční stíny déle vydržely. Jinak se stává, že se vám po několika hodinách vytvoří na horním víčku nevzhledný pruh již téměř smazaných očních stínů. 

<3 Nyní nanášejte samotné oční stíny. Velmi efektivní jsou dvou či tříbarevné stíny, které svými odstíny dokonale zvýrazní celé oko. Pamatujte, že tmavší tón má být vždy u vnějšího oka. 

<3 Pokračujte „narýsováním“ perfektních očních linek. Velmi moderní je vytvoření linek pomocí samotného tmavého očního stínu. Použitím velmi slabého štětečku dokážete vykouzlit perfektní orámování očí, které nebude působit tak tvrdě jako klasickou tužkou. Pokud se však přeci jen rozhodnete pro tužku na oči, nezapomeňte linku mírně rozmazat do ztracena. Tak se vyhnete přísným konturám, které většině ženám nesluší. 

<3 Rozjasněte svůj pohled světlenými efekty. Použijte buď oční rozjasňovač, nebo postačí třpytivé bezbarvé tekuté stíny. Váš „kukuč“ tak dostane trochu mokrého nádechu a bude vypadat mnohem živěji. 

<3 Nezapomeňte na úpravu obočí. Samozřejmostí je perfektní tvar, který však musíte mít vytvořený již před začátkem líčení. Nyní pouze zčešte obočí tak, aby vypadalo symetricky a upraveně. Případné nedokonalosti můžete skrýt použitím hnědé tužky na oči. 

<3 Natočte si řasy. Pokud se nebojíte, natočte si řasy speciálními kleštičkami. Vaše řasy se tak stanou mnohem výraznějšími. 

<3 A nakonec samozřejmě aplikujte řasenku. Nejlepší je nanést postupně dvě vrstvy, druhou však až po zaschnutí té první.








2 komentáře:

DĚKUJEME ZA TVŮJ KOMENTÁŘ!